A información sobre a calidade da agua nas zonas de captación é recollida e transmitida polos organismos de bacía. Na nosa comunidade autónoma temos catro demarcacións distintas.
Os organismos de bacía poñen a disposición do público información de interese a través das súas páxinas web ou solicitándoa directamente no organismo correspondente. En relación á presencia de fitosanitarios nas masas de auga pódese acceder a información na web do seguinte xeito:
Confederación
Hidrográfica do Cantábrico
Cómo se calculan os diferentes estados das aguas
https://www.chcantabrico.es/gestion-cuencas/estado-calidad-aguas/evaluacion-del-estado-de-las-masas-de-agua
Información do estado das masas de auga. Entre outras, contestación á pregunta “¿Cual es el estado de las masas de agua de CHCantábrico?” no despregable recollense os informes dos resultados anuais dos estados das masas de agua.
https://www.chcantabrico.es/gestion-cuencas/estado-calidad-aguas
Confederación
Hidrográfica do Duero
As fichas técnicas de cada masa de agua con información completa de cada unha. Para acceder a ela posemos clicar na masa de auga no visor. Aparecerá á dereita un cadro, para acceder á ficha débese clicar en máis información
https://mirame.chduero.es/DMADuero_09/index.faces
Confederación
Hidrográfica Miño Sil
O visor cartográfico da CHMS ten información do estados das masas de auga (clica no botón verde “Lista de Capas” e no EstadoOMA subt ou EstadoOMA sup segundo corresponda) https://siams2.chminosil.es/siams/
Para consultar as “Fichas de las masas de auga” clica no seguinte link (ex. Pág 624 Lindano)
https://www.chminosil.es/images/planificacion/proyecto-ph-2022-2027/PLAN/02.03.ANEXO_II.3.pdf
Demarcación
hidrográfica Augas de Galicia
O Demarcación Galicia Costa recólle información dos estados das masas de auga no seu visor http://mapas.xunta.gal/visores/dhgc/
Para consultar as Fichas de masas de auga clica no seguinte link
https://augasdegalicia.xunta.gal/c/document_library/get_file?file_path=/portal-augas-de-galicia/plans/planHidroloxicoGC/2021_2027/Anejo_20_Fichas_Masas_es.pdf